Izbucul Bulbuci (Toplicioarei)

Izbucul Bulbuci (Toplicioarei)

Munții Pădurea Craiului

Izbucul Bulbuci (Toplicioarei)

Pe baza descrieri din "Istoric scufundări" dezvoltarea aproximativă a galeriei a fost estimată la 50 m.

Altitudinea a fost estimată pe baza hărții turistice ediție "Dimap" și corelată cu altitudinea măsurată a peșterilor vecine descrise în bibliografia mai sus menționată.

Doar ce izbucul drenează apele din Runcșor și alte ponoare și avene situate spre Nord de aceasta, se pare că izbucul totuși aparține bazinului hidrologic Valea Lazuri - Toplicioara - Caprei.

Istoric scufundări

Tradus din "Kutatási eredmények a Királyerdő barlangjaiban 2000-2005" :

"În timpul verii 2003 la un debit deosebit de mic membrii clubului speologic "Plózer István" din Budapesta, Tibor Dianovszky și Peter Zsoldos au executat o scufundare în izbuc.  În consecința acțiunii sa aflat, că galeria izbucului până la o adâncime de -30 m este alcătuita de un tub înclinat, care la aceasta adâncime devine orizontală, apoi începe să urcă.  Trecerea sifonului până azi nu s-a făcut.  [...] Atenție deosebită trebuie fi aplicată la bolovanii instabile chiar la intrare în sifon."

Plonjabilă
On
Judeţ
Bihor
Localitate
Lazuri
Rocă
Carbonatice
Dispărută
Off
Altitudine
450
Dezvoltarea
50
Denivelarea totală
30
Denivelare negativă
30
Denumire Adâncime Lungime Măsurători Acces Direcția de plonjare Explorare Note
Sifon intrare 30.00 30.00 Exact Intrare Amonte Plonjat - continua 2003 - Plózer István Barlangkutató Egyesület - Dianovszky Tibor si Zsoldos Péter
Bibliografie/Resurse atașate - accesibile utilizatorilor cu medalionul "Administrare resurse private"
[Carte/Revista/Monografie/Catalog] Szittner Zsuzsa, Polacsek Zsolt. (2006). Kutatási eredmények a Királyerdö barlangjaiban 2000-2005 . p.41-42
Lista utilizatorilor înregistraţi care au marcat această peșteră ca și vizitată