Pestera din "Piatra Corbului"

Pestera din "Piatra Corbului"

Munții Vâlcan

/

Speologie.org

versantul calcaros de pe malul drept al vaii Sohodol - Paroșeni in care se afla mica pestera - Foto: Racky (Racaru Constantin - ProMontana)

Situată într-un mic sector calcaros pe malul drept al pîrîului Sohodol , pe traseul 12 punct roșu ce leagă zona Paroșeni -Vulcan -Jud. Hunedoara de Stațiunea Straja, (vezi vechiul ghid Munții Noștrii - Nae Popescu - Munții Vâlcan) , se găsește aceasta mică peșteră uscată , având o dezvoltare de cca 20m ,o lățime între 0,5 - 1,5m , înalțime intre 0.5 la intrarea principală - 1,5-2m interior si o iesire secundara de cca 0,4m , deși nu se poate lăuda cu podoabe stalactitice și stalabmitice, este un bun start pentru cei care sunt la prima lor încercare în ale peșterelii, ca să își testeze îndrăzneala de a patrunde în măruntaiele pământului.... totodată cu sentimentul de claustrofobie.....

Pentru cei care doresc și alte variante de a ajunge în Straja , în afară de telegondolă sau mașină, folosindu-și propriile picioare, pe acest traseu se poate ajunge in cca 2 ore ( de la statia de autobuz -Sohodol-Paroșeni din DN 66A ) . Marcajul refăcut de Promontana Romania în urma cu vre-o 4 ani , încă se află în stare de utilizare , în ciuda faptului că pe alocuri a fost distrus de cei fără bun simț...( in zona peșterii fusese amplasat un panou care semnala această formațiune dar din păcate acesta nu mai există în prezent ).

Sursa: Racky (Racaru Constantin - ProMontana)

Rocă
Carbonatice
Dezvoltarea
20
Lista utilizatorilor înregistraţi care au marcat această peșteră ca și vizitată